In 1929 kocht oprichter Henk Griffioen van zijn toenmalige werkgever de bodedienst Blijleven in Bodegraven en de Meije. Al snel wijzigde de naam naar Bode Griffioen v/h Blijleven. De eerste jaren was het bedrijf gevestigd op Meije nr. 10  te Bodegraven. De bodedienst werd in het begin nog met paard en wagen gereden, maar al snel werd het een vrachtwagen.

Het werk bestond toen voornamelijk uit het ophalen van bestellingen en vervolgens deze af te geven bij allerlei verschillende leveranciers  en grossiers  in Gouda. Waar vervolgens in de middag de bestelde goederen weer opgehaald werden en dezelfde dag ook weer bezorgd werden in Bodegraven. De goederen bestemd voor de Meije en Zegveld werden dan de volgende dag bezorgd, tegelijkertijd met de goederen geladen bij ‘Van Gend en Loos’ waarvoor hij ook de vaste vervoerder in de Meije en Zegveld was.

Omdat “opa” Henk Griffioen ziek  werd en niet meer in staat was de bodedienst te doen, heeft de tweede generatie de bodedienst overgenomen. Dit was in eerste instantie Arie Griffioen.

In de beginjaren waren er in Bodegraven twee orgel en pianozaken gevestigd,  namelijk ‘Vreeken’ en ‘Boot’. Voor deze twee zaken reden wij toen al de instrumenten naar particulieren. Later toen de andere twee broers Jan en Hennie erbij kwamen konden de zaken op grotere schaal aangepakt gaan worden.

Op dat moment zijn ze dan ook met drie auto’s gaan rijden om het transport uit te breiden. Toen er meer auto’s en chauffeurs bij kwamen, zijn wij met het bedrijf naar een pand aan de Binnenweg gegaan. Daar is Arie steeds meer het kantoorwerk en de planning gaan doen. De bodedienst werd verder uitgebreid en in het begin deden wij ook veel verhuizingen vooral in Gouda. Later met de specialisatie in het transport van orgels, piano’s en vleugels zijn zowel de verhuis-afdeling als de bodedienst weer afgestoten.

De zonen van dhr. Vreeken begonnen in Bodegraven een fabriek van elektronische orgels, waarvan wij de productie gingen bezorgen. Daardoor kwamen wij bij veel zaken met muziekinstrumenten. Het bleek dat veel  muziekzaken problemen hadden met het bezorgen van instrumenten buiten hun woonplaats. Dat was het begin van het transport van instrumenten door heel Nederland en België

Aangezien het spelen op een elektronisch orgel een ware rage werd, kwamen er al heel snel enkele fabrieken van elektronische orgels bij en ook importeurs van orgels uit het buitenland. Ook daar werden wij de vaste transporteur van. Later is daar ook het vervoer van piano’s en vleugels bij gekomen. De eerste klanten daarvan waren ‘Rippen’ en ‘Kawai’. Voor deze laatste vervoeren wij nu nog steeds.

Toen ook bleek dat er bij onze klanten een behoefte bestond om instrumenten op te slaan en ons  pand aan de Binnenweg daarvoor te klein en niet geschikt was, hebben wij toen besloten om een nieuw pand te laten bouwen aan de Beneluxweg. Dat pand werd later weer uitgebreid met een douaneloods voor de import van instrumenten uit Japan en later ook Korea en China.

Na een aantal jaren zijn we ook uit het pand aan de Beneluxweg gegroeid en verhuisd naar ons huidige pand aan de Schumanweg 1 te Bodegraven.

Inmiddels wordt het bedrijf geleid door de derde generatie van de familie Griffioen.